Brezplačna dostava nad 70€ + Brezplačna menjava

Pura Vida

Ročno izdelane zapestnice z dobrodelno noto

Izraz Pura Vida je prisoten je prisoten v narečju prebivalcev Kostarike že več kot petdeset let. Dobesedni pomen je »čisto življenje«, pomeni pa veliko več. Simbolizira namreč način življenja, idejo kako preprosto uživati življenje in biti srečen.

Dva prijatelja, Paul in Griffin iz Južne Kalifornije, sta svoje pet tedensko potovanje na Kostariko, po zaključku diplome, spremenila v pravo poslovno pustolovščino.

Med obiskom majhne skupnosti na Kostariki, se je njuna pot prekrižala s potjo dveh moških, Jorgea in Joaquina, ki sta na ulici prodajala zapestnice. Pisane zapestnice so bile ročno izdelane na preprost način in so zadele bistvo njunega potovanja »Pura Vida!«.

Ko sta Paul in Griffin to videla, sta ju vprašala, če bi bila pripravljena narediti 400 zapestnic, da bi jih nesla nazaj v Združene države. Jorge je bil navdušen nad takim poslom in prijatelji so mu z veseljem pomagali. Vendar pa se na srečo vseh sodelovanje s tem ni zaključilo.

Po vrnitvi v Kalifornijo sta se Paul in Griffin odločila, da zapestnice položita v skledo v lokalni butik. Ni trajalo dolgo, ko so bile vse zapestnice razprodane, ljudje pa so še naprej spraševali po njih. Prijatelja sta spoznala, da so te enostavne zapestnice več kot le vsakdanje zapestnice prijateljstva, temveč gre za gibanje, način mišljenja. Pura Vida je več kot le pregovor, to je način življenja, ki predstavlja preproste stvari v življenju.

Vsaka zapestnica ima unikatno in različno barvno kombinacijo, tako da boste težko srečali nekoga s popolnoma enako zapestnico.

Lokalni ustvarjalci porabijo cele dni, celo tedne za ustvarjanje nove zapestnice, ki bi predstavila njihov življenjski slog. Od živahnih barv do zemeljskih tonov, Pura Vida zapestnica ima vse kombinacije za vas.

Glavni namen gibanja Pura Vida Bracelets je narediti veliko več, kot le zagotavljati službe za lokalne umetnike na Kostariki. Tako se je razvila Dobrodelna zbirka (Charity Collection). Dobrodelna zbirka je bila ustvarjena za vračanje dobrodelnim ustanovam po vsem svetu skozi prodajo posamezne zapestnice iz te zbirke. Leta 2013 so darovali več kot 140.000 dolarjev 190+ dobrodelnim organizacijam in od takrat številke samo rastejo. Od zaščite oceanov do raziskav raka. Trudijo se, da bi podprli čim več vzrokov in organizacij.

Zapestnice Pura Vida se bodo v našo spletno trgovino vrnile spomladi 2016.

Share This