Brezplačna dostava nad 70€ + Brezplačna menjava

Recikliraj na zabaven način: TIC TAC FROZEN

Vir fotografije: mylifeandkids.com

 

Je že res, da pust odganja zimo, le ta pa s svojimi maskotami ostaja še vedno zelo popularna v domišljiji in srcih naših najmlajših, ljubiteljev Disneyeve risanke Frozen.

Da bi jim skozi igro in kreativnost pokazali kako pomembno je recikliranje in kako lahko z nekaj enostavnega odpadnega materijala izdelamo čudovit ročni izdelek, smo vam pripravili čudovito idejo za izvedbo ene najstarejših miselnih iger; Tic Tac Toe, preoblečeno v simpatične zimske figurice, narejene povsem preprosto, iz plutovinastih zamaškov.

 

Za izdelavo bomo potrebovali:

– 12 plutovinastih zamaškov

– Belo in rjavo tempera barvico

– Črn alkoholni flumaster

– Večji kos filca ali blaga modre barve

– Ravnilo ali šivalni stroj (v primeru, da bi želeli polja narediti s štirimi daljšimi šivi)

Zamaške razdelimo v dve skupini in jih pobarvamo;

6 z rjavo barvo, saj bodo ti predstavljali prikupne jelenčke, 6 pa z belo, ker bodo na tic tac toe polju predstavljali snežene može.

Ko se barva posuši, po vzoru fotografije na levi, vsaki figurici narišemo oči, snežakom pa dorišemo tudi korenčkov nos in gumbke.

Iz barvnega papirja ali filca, jelenčkom izrežemo in nalepimo rogove, snežakom pa navihano štrleče vejice ali karkoli, kar bi jim lahko v skladu z vašo domišljijo, služilo kot pokrivalo.

 

Iz večjega kosa filca ali blaga izrežemo kvadrat dimenzij 15 x 15 cm in ga s pomočjo ravnila in flumastra ali šivalnega stroja razdelimo na 9 polj.

Sedaj poiščemo le še sebi primernega soigralca in snežena miselna borba se lahko začne! ;)

 

Deli ta prispevekShare This